"Brynzárna?!"

Vítejte v Brynzárně!

Brynzárna byla stvořena ze dvou hlavních důvodů:


  1. Popularizace a prodej brynzy, přírodního sýra, který je součástí mnoha tradičních pokrmů našich rodných krajů. Proto navštivte rubriku E-shop, kde máme vždy k dispozici širokou nabídku těch nejkvalitnějších domácích produktů!
    Všechny naše výrobky jsou totálně vegan, bio, raw a fresh!
  2. Publikování imponujících článků na rozličná témata. Základní koncepty a jejich smysl popíšeme takto:

    Kritika
    : diskuze na internetu i jinde se omezuje čím dál více na ohazování se nejasnými pojmy, stereotypy a trapnými agrumenty. Platí to i o oblasti, o kterou se dlouhodobě ve volném čase zajímám: o hudbě a "hudební publicistice". Recenze jsou často k ničemu, narychlo napsané a nepřinášejí nové myšlenky ani neargumentují svou pozici dostatečně pevně. V sekci Kritika se tedy pokusíme vytvářet obsah, který by měl být protiváhou plytkým a prázdným recenzím a článečkům nabušených na klávesnici za deset minut.Tématem článků je nejen hudba, ale i subkultura, která ji obklopuje.

    Slavistika: Články na téma jazykovědy a literatury, především z oblasti slovanských kultur. Nepovažuji se sice za žádnou velkou lingvistickou autoritu, ale k rozbíjení mýtů a "lidových" pohledů na jazyk a literaturu, čemuž se tu většinou věnuji,  jsem díky jejich debilitě zpravidla kompetentní dostatečně.

    Historie: Historii se věnuji jen ze zájmu, takže komplexní odborné články publikovat nehodlám, to přenechejme odborníkům. Zajímá mě ale argumentace, kterou někteří odborníci často používají a tím formují veřejné mínění o dějinných událostech. Většinou tedy jde o rozbory různých historických prací a tezí, kdy se je pokouším konfrontovat s důkazy a odhalovat propagandu a manipulaci se čtenářem.

    Různé
    : Originálnější jméno jsem nevymyslel, jde prostě o různé úvahy a dílka, které se nedaly zařadit do ostatních rubrik.






                                       Autor: Jan Hanáček


                                  Slavista, lidový hudebník.






Žádné komentáře:

Okomentovat